Ducona & Milieu

Milieuvriendelijk en duurzaamheid zijn een paar kreten die tegenwoordig regelmatig voorbij komen. Ducona ziet hier het belang van in en is continu bezig met onderzoek, innovaties en verbeteringen op dit gebied. Maatschappelijk verantwoord ondernemen en produceren. Het inzetten van gerecycled materiaal, materiaalreductie , het verlagen van het energieverbruik en het verminderen van de afvalstroom zijn hier enkele voorbeelden van.

 

Materiaal reductie;


Ducona is als PET-flessen producent regelmatig in overleg met haar klanten om de mogelijkheden van materiaalreductie te onderzoeken. Hierbij rekening houdend met de verwerkbaarheid voor de afnemer en het gebruiksgemak van de consument . Bij een reductie van 2 gram per fles, genereren we op onze jaarcapaciteit van 55 miljoen flessen ruim 110.000 kg minder afval. Een continu proces waar al in de ontwerpfase naar wordt gekeken.


Groene Energie;


Milieu en energieverbruik zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden . Het verminderen van het energieverbruik binnen onze organisatie is een continu proces. Ducona beschikt over een state of the art machinepark welke voorzien is van de nieuwste energiezuinige technieken. De verlichting is voorzien van tijdschakelaars, daglichtsensoren en bewegingsmelders die gedurende de dag de verlichting bijsturen. De gehele plant wordt voorzien van groene energie

 

PET & milieu


 

Ducona produceert PET-flessen, dit staat voor Polyetheentereftalaat. De populariteit van PET als verpakking komt door de sterkte van het materiaal gecombineerd met de optische uitstraling (transparantie). Een ander groot voordeel is de recyclebaarheid van PET.
Gerecycled PET wordt onder andere toegepast in nieuwe PET flessen (zowel food als non food), tapijt, T-shirts, ondergoed, schoenen, vulling voor kussens, slaapzakken, winterjassen, folie, autobumpers, autodeurpanelen en tegenwoordig zelfs banden.

Producten

Oneindige mogelijkheden

Ducona ontwerpt en produceert verpakkingen in PET voor o.a.:

 

voeding »

chemie »

maatwerk »

          
Skip Navigation Links
info@ducona.com
disclaimer
download vCard